Biografie

Ik ben Sofie Cox, geboren op 9 juli 1994 en wonende te Hasselt (België).

Ik ben geboren met with Spina Bifida. 
Sinds de dag dat ik geboren ben heb ik geleerd om te vechten, voor mijn dromen, mijn toekomst en mijn leven. Terwijl ze mijn ouders vertelden dat ik niet zou kunnen stappen, het gewone onderwijs te hoog gegrepen zou zijn en mijn fijne motoriek niet goed zou zijn. Besloot ik om mijn eigen leven te creëren.

In 2011 werd ik de eerste kinderburgemeester van mijn stad. Ik kan korte afstanden wandelen en gebruik een rolstoel buitenshuis. In rolstoeldansen werd ik in 2018 Vice-Europees kampioen in de categorie “solo ladies” en dat zelfde jaar studeerde ik af als ergotherapeut.

Met de hulp van een liefdevolle familie en een sterke mentaliteit, heb ik nooit geluisterd naar de mensen die mijn limiet dachten te kunnen bepalen. Maar heb ik het leven gecreeërd dat ik wou leven. Zonder limieten!

Wij gingen in gesprek met straffe madam Sofie Cox (27), G-sporter in hart en nieren. Niet enkel in België maar over de hele wereld. Overlopend van passie, geëngageerd vanuit het hart, een vuist makend voor positieve veranderingen voor mensen met een beperking en dat alles met de steun van een meer dan stevige en eerlijke eigen menig! 
- artikel Parantee-Pyslos