Sofie Cox - playing tennis on a claycourt

Jammer genoeg mocht ik maar tot mijn 18de deelnemen aan deze gewesttrainingen van de federatie en dus sta ik er vanaf toen alleen voor. Ik heb zelf mijn weg gezocht naar een goede omkadering en deze ook met succes gevonden. Nu er een goed team achter mij staat om mij op sportief vlak te begeleiden ben ik klaar voor de toekomst! Aangezien ik later dan rolstoeldansen competitie ben gaan doen in de tennis heb ik nog een langere weg af te leggen. Maar sinds ik afgestudeerd ben, staat mijn leven in teken van de sport. Dit werpt zijn vruchten af en momenteel sta ik in de top 100 van de wereld.

 

Op 9 jarige leeftijd ontdekte ik naast het rolstoeldansen ook rolstoeltennis! Maar in tegenstelling tot het rolstoeldansen wist ik niet dat er in rolstoeltennis ook op internationaal niveau aan competitie gedaan werd. Dus heb ik enkele jaren getennist op recreatief niveau.

Tot ik op 16-jarige leeftijd geselecteerd werd voor de gewesttrainingen, trainingen voor talentvolle jongeren. Hierdoor leerde ik dat er competities waren op nationaal en internationaal niveau, zelfs Paralympische spelen! Zo werd ik sindsdien al meerdere keren Belgisch kampioen en ben ik momenteel 2de van België bij de vrouwen.

Sofie Cox - playing tennis on hardcourt indoors